Júliusi hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!
Fizetni ugyan nem tudok érte, de nagyon szépen megköszönöm, és persze
a neved is megjelenik a hír mellett.

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

Ha van pár eladó könyved/filmed,
vagy Te adnál el valamit,

ide klikkelj!

1999. július 31. - Új kérdés és egyebek
 • Hmm, tegnap csak az új kérdést ígértem, de összejött pár egyéb dolog is. Íme:
  [Régebbi kérdések] Az augusztusi kérdés felkerült, és elég aktuális, hiszen szeptemberben egy éves lesz az SKHQ!!! Fúú, ez tök jó! :) De ez még messze van (és sajnos szeptember egyben a sulikezdés hónapja is :( ), úgyhogy lássuk a júliusi eredményeket. 9 egész ember szavazott, ebből 6-nak tetszik az oldal kinézete, 1-1 ember szerint lenne jó több kép, több Java, illetve egyvalaki szerint a külcsín nem igazán fontos. Olyan nem volt, akinek nem tetszett volna az oldal. Ez aranyos volt Tőletek, köszi! :)
  [SciFi.Hu] Kijött videón egy igencsak friss Koontz-mozi:

  FANTOMOK (Phantoms)
  Színes,USA, term.feletti thriller
  Rend.: Joe Chappelle
  Fősz.: Peter O'Toole, Liev Schrieber, Ben Affleck
  Bemutató: júl.27.
  Forg.: UIP-Duna Film


  [Könyvek] King befejezte az állítólag From a Buick 8 címre keresztelt új könyvét, de a kiadás úgy egy évvel el fog tolódni, mivel az író még nem épült fel teljesen, és a könyv sincs még kiadható formában. Sebaj, a lényeg az egészség!
 • 1999. július 30. - Film- és könyvhírek és egyebek
 • Hali! Nem igazán tudom, mit írjak ide, elég nehéz minden héten bevezetőt írni a hírek elé (érdekes: egyszer elkezdtem, nem is tudom, mikor, azóta van; semmi tudatosság :). Most is csupa-csupa jó hír gyűlt össze. Ahhoz képest, hogy milyen szar a világ, ez azért nem semmi.
  [Régebbi kérdések] Rendhagyó módon azzal kezdeném, ami holnap fog történni. Semmi jövőbelátás, csak annyi, hogy elfelejtettem tegnap megcsinálni az augusztusi kérdést, így csak holnap tudom feltenni, természetesen a júliusi kiértékeléssel egyetemben. Bocsi!
 • Új horror antológia jelent meg, Éjszakai Sikolyok címmel. Ami biztos, hogy van benne legalább egy Peter Straub és legalább egy Clive Barker sztori. Mivel lustaságom határtalan, még nem vettem meg a könyvet, így semmi egyebet nem tudok róla: se árat, se kiadót, semmit. Sebaj, egyszer csak hozzájutok...
  [Segítség!!!] Nu, újabb 4-5 összegyűjtetlen King-sztorira sikerült rátennem a praclimat. Csak gyűlnek és gyűlnek, én meg nem győzöm olvasni őket. :)
 • A rendőrség gondolkozik azon, hogy vádat emeljenek a fickó ellen, aki Kinget elütötte úgy egy hónapja. Az ok: Mr. Smith-nek nem ez volt az első "kihágása", számos egyéb "csínyt" követett már el, és állítólag bizonyítékok vannak, hogy Kinget fejbenyomta a kisteherautó. Ez mondjuk nem tudom, min változtat. Mármint a fejbeverés.
  [Filmek] Újabb King-vonatkozású Emmy-jelölés (újabb, hiszen régebben talán a The Shining minisorozat is kapott jelölést, meg minden), illetve kapásból kettő:

  Sound Editing for a Miniseries, Movie or a Special:
  "Stephen King's Storm of the Century, Part 2", ABC

  Special Visual Effects for a Miniseries or a Movie:
  "Stephen King's Storm of the Century, Part 1", ABC

  Az első valami hangmérnöki dolog, és a SotC második része kapta a jelölést, míg a másik a speciális effektusokkal kapcsolatos, és az első részé az érdem.


  [Filmek] A Bag of Bones megfilmesítésének jogait Deborah és Michael Viner nyerte el. Előbb azért kiadhatnák a könyvet magyarul... :)
  [Hivatalos The Green Mile oldal] Végre ezt is frissítették!! Igaz, csak egy poszter (itt és a média részben is) és némi szöveg van fent, a site többi része még mindig "coming soon". A poszter viszont állat!!
 • 1999. július 24. - Carrie 2 ismertető, meg néhány hírecske
 • Halihó! Íme az újabb frissítés. Néztem a múlt heti anyagot, nem semmi :) Ahhoz képest ez szintén nem sok, de most ennyire futotta. Talán jövő héten több lesz. Jó mulatást!
  [Filmek] Újabb filmismertető. Ezúttal a Carrie 2-ről. A villám sebessége hozzánk képest... :) Olvassátok el és botránkozzatok meg, ugyanis Mozigrizzly ismét kitett magáért. :) Ja, a magyar cím nagyon gagyi. Ok, szó szerinti fordítás, de akkor is: eredetiben legalább jól hangzik...
  [HC.Gamer - A PC Guru játéksite-ja] Ma rátettem a mancsom a 99/08-as PC Gurura. Esküszöm, nagyon állatra sikerült ez a szám! A legjobb a Jagged Alliance 2 cikk és persze az, hogy a Magyar Stephen King H.Q. meg van benne említve! 110. oldal, Külvilág rovat, rögtön az első site az internetes rovatban. Köszi szépen Angelday-nek, a.k.a. Sasvári Józsefnek, hogy említésre méltónak találta szerény kis site-omat!!
  [Multimédia] Nu, ez is megvan! A kvázi-képregényem magyar fordítása. Mivel a képek átrajzolása problémás lenne, csak a szöveg került fel, mégpedig elolvasható (HTML) és letölthető (sima szöveg) formátumban. Így talán azok számára is élvezetes(?) lesz szerény alkotásom, akik nem beszélik a ködös Albionban honos nyelvet :)
  [King levele a hivatalos oldalon] Szóval King, miután kiengedték a kórházból, köszönő levelet írt mindazoknak, akik segítettek, gondoltak rá, miegyéb.
  [Magyar Dean R. Koontz Oldal] Király! Az egyetlen magyar Koontz oldal, amiről már régebben is írtam, teljesen megújult. Tök jó lett, tényleg érdemes megnézni!
 • Ha már Koontz: kijött időközben a Tiktak (Tick Tock), ezres körül van az ára, még nem vettem meg. A következő magyarul megjelenő mű a Ne Félj! (Fear Nothing) lesz. Szerintem ez max. szeptemberben kijön, hogy Karácsony körül megjelenhessen egy újabb.
  [HBO] Ugyan Kinges vonatkozású dolgoknak semmi híre a mozicsatornán, viszont lesz a Rejtekhely, mely ugyebár Dean Koontz könyve alapján készült. Volt szerencsém(?) látni (köszi, Marci!), és azt kell mondjam, hogy ez is igazolta a papírformát. Sima mezei B-movie, vagy thriller, vagy akármi. A könyv viszont az egyik kedvencem. Hmm...
 • 1999. július 16. - King otthon, EXKLUZÍV #2, filmek, és sokan mások
 • Üdv mindenkinek! Ezúttal csupa-csupa jó hírrel szolgálhatok! Nem jut eszembe semmi fontos, úgyhogy lendüljünk bele!
 • Talán a legfontosabb, hogy Stephen Kinget kiengedték a kórházból! Igaz, még múlt pénteken, úgyhogy ennyit "a legtöbb friss hírt tőlünk kapják" szlogenről, amit éppen készültem elhelyezni az oldalon :)
  [Mozi-Világ] Az "anyaoldalon" feltűnt egy Apt Pupil (Az Eminens) ismertető. Nem rossz, bár azt hozzá kell tennem, hogy itt már elég régen fent van egy! ;-)
  [Magyar Carrie 2 oldal] SzB küldte az alábbi infót. Köszi!

  A Carrie 2-nek csütörtökön tartotta az információs vetítését a film hazai forgalmazója, a UIP-Dunafilm. Magyarországon is moziba kerül, feliratosan, szeptember 2-től látható.

  Ehhez három dolgot tennék hozzá. Először is meglepő, hogy bemutatják a moziban. Utoljára King film moziban a Sorvadj El! volt, ha jól emlékszem, az Apt Pupil is csak videón jött ki. Másodszor: a Média részben van úgy 50 kép a filmből, ha érdekel valakit. És harmadszor, csak itt és csak most megtekinthető a Magyar Carrie 2 oldal. Én még nem láttam, de betettem a linkekhez is, elvégre támogatni kell a magyar ipart, vagy mi! :)


  [Segítség!!!] Örök hála Metalian-nek, aki szabályosan elhalmozott King sztorikkal. Persze az elhalmozás kölcsönös, és még most is tart. Szóval cseréltünk pár sztorit, na! :)
  [King a TV-ben] Nem akarom elkiabálni (a Simpsons-nál sikerült), de számításaim szerint augusztus 29-én fog lemenni a TV3-on a Végtelen Határok 59. epizódja, ami történetesen a The Revelations of Becka Paulson címet kapta. Szóval ez a sorozat egyetlen Kinges vonatkozású darabja. Viszont mivel a történelem ismétli önmagát (ld. ismét a Simpsons-t), feltehetőleg az adó az 58. epizóddal be is fejezi a sorozatot.
 • Magyar Könyvklub rulez!! Nem elég, hogy csak ők adják ki Jonathan Kellerman könyveit magyarul (véletlenül láttam meg a katalógusukban, gondoltam, megnézem, mit tud a fickó - és tetszett!), de most egy hatalmas nyári akcióval is kedveskednek nekünk! Számomra nem sok érdekes dolog volt a katalógusukban, de páron azért megakadt a szemem. Ők ráadásul a legtöbb könyvet keménykötésben adják ki, igaz, a Rémálmok és Lidérceket pl. két kötetben. Sebaj, valamiből nekik is élni kell. :) Lássuk az érdekesebb kedvezményes könyveket:

  Rémálmok és Lidércek (Első kötet) - 790 Ft helyett 490 Ft
  1 és 2 Perccel Éjfél Után - 1175 Ft helyett 630 Ft
  3 és 4 Perccel Éjfél Után 1075 Ft helyett 650 Ft.

  Szerintem ez nem rossz. És ehhez jön az is, hogy kijött egy negyedik Kellerman-könyv is, Hamis Szeretet (Bad Love) címmel! Igaz, nagyon új nem lehet, mert az is le van árazva, 1025 Ft-ról 390-re :)


  [Multimédia] Tadamm!! Íme a második SKHQ Exkluzív! King kiváló sztorijának, az An Evening at God's-nak a kvázi-képregény változata. Olvasd el most, vagy töltsd le és nézd meg később!! Egyetlen gond van vele, mégpedig az, hogy én követtem el, és ez meg is látszik rajta. Azért ezt a sztorit választottam, mert -nyilván azon túl, hogy tetszik- nem annyira komoly hangvételű, és a hülye rajzaim így elnézhetők. Egyelőre csak angol verziót csináltam, de ha nagy igény mutatkozik (ja...), megcsinálom magyarul is. Továbbá, ha nagyon bánccsa a szemeteket, le is szedhetem, ne rontsa jobban az összképet :) Még egy dolog: a lapozás úgy történik, hogy ráklikkelsz a képre, mire betöltődik a következő oldal. Piszkosul rafinált, mi? :)
 • 1999. július 10. - King, a rekorder; King, a nyerő; King ismét a levlistán
 • Hehe, egyre hülyébb címeket találok ki. Mindegy, majdcsak kigyógyulok belőle :)
 • Tegnap egy havernál (köszi, Ziggy!) ráakadtam a Guinness Rekordok Könyvének '99-es kiadására. Hopp, ha már itt vagyunk, megnézzuk King bácsit benne. Érdekes módon arról a rekordjáról, miszerint egyszerre 6 könyve (A Halálsoron) tartózkodott az eladási listán, egy betűt nem találtam, viszont volt ott egy másik, miszerint Stephen King a világ leggazdagabb írója, 84 milliárd dolláros jövedelemmel. Mostmár értem, miért csak egy rozoga kunyhóra telik neki! ;-)
 • Július 3-án megtartották a '99-es Locus Awards díjkiosztóját, ahol a Bag of Bones ismét nyert, mint 1998 legjobb horror regénye. Ismét, hiszen nemrég beseperte a Bram Stoker-díjat is.
  [Horror levelezőlista] Ezentúl "nálam" is csatlakozhattok a nemrég indult horror levelezőlistához a főoldalon keresztük. Van öröm, mi? :)
 • 1999. július 9. - King a Z+-on, King a TV-ben, King a levelezőlistán
 • Üdv mindenkinek! Mára nem sok minden jutott, de azért csak sikerült összekaparni egy frissítésre valót. A címbeli 3. kijelentés nem egészen helytálló, viszont az egészet olvasva jól hangzik :) Mindenesetre jó mulatást mindenkinek!
  [Filmek a TV-ben] Holnap este lesz ugyebár A Rémkoppantók második része a TV2-n. Ezt tudtuk. Viszont lesz A Kukorica Gyermekei 2 az RTL2-n. Mostmár ezt is tudjuk. Jó szórakozást!
  [Z+] Tegnap a Z+-on Philip Izé című műsorában a sztárokat ért balesetekről volt szó. Nem néztem igazán a műsort, az egész csatorna nem túl szimpi nekem, de 19:25-kor átkapcsolva ide, örömmel konstatáltam, hogy Philip a King balesetéről szóló cikket olvassa. "Megkésve bár, de törve nem..." :)
  [Mozi-Világ] Hála a Mozi-Világnak és SzB-nek, van magyar horror levelezőlista. Biztos hatalmas pangás lesz, de azért érdemes feliratkozni, hátha mégsem. Ha elegen leszünk (merthogy én már feliratkoztam, bizonyám! :)), feltehetőleg elszomorítalak majd benneteket az oldal változásaival kapcsolatos leveleimmel. Persze csak ha igény mutatkozik rá. Ja, majd' elfelejtettem, íme az infók a feliratkozáshoz:

  Feliratkozás: mv-horror-subscribe@onelist.com
  Leiratkozás: mv-horror-unsubscribe@onelist.com
  Digest: mv-horror-digest@onelist.com
  Ide lehet a leveleket küldeni: mv-horror@onelist.com

  Remélem, sokan feliratkoztok és elmés társalgások fognak itt folyni. Persze ez utóbbit én sem gondoltam komolyan. ;)

 • 1999. július 3. - Itt az új kérdés, helyzetjelentés King állapotáról
  [Filmek a TV-ben] Ne feledjétek, ma este lesz A Rémkoppantók első része a TV2-n! Jó szórakozást!
  [Pollit.Com] Lehet örülni, megjavult a kérdőívem, lássuk a végeredményt! Júniusban kiderült, hogy 5-en várják a Desperationt, 4-en a The Green Mile-t, 2-2 ember az új Children of the Cornokat, illetve 1 valaki a Rose Maddert. Összesen 14 szavazat. Összejön ez lassan! :) Ebben a hónapban az oldallal kapcsolatban érdeklődöm. Ja, és a korábbi szavazások eredményei itt találhatók!
  [Scifi.Hu] Egy hír King balesetéről:

  STEPHEN KING A HARMADIK MŰTÉTEN ESETT ÁT

  A világ egyik legismertebb írója autóbalesetet szenvedett, nyaralója közelében elütötte egy kisteherautó, amelynek sofőrjét egy kutya zavarta meg. Az írót sérülései miatt azóta is egy maine-i kórházban ápolják. Először arról tudósítottak, hogy állapota súlyos, de nem életveszélyes: több helyen eltört a lába és a csípője, megrepedt a tüdeje. Aztán hétfőn bejelentették, hogy egy második műtétre is szükség van, amikor a lábát és a csípőjét próbálják helyrehozni; a harmadik beavatkozás során pedig a törött medencéje került sorra. A szerdai, több mint 8 órás műtét után pénteken újabb operáció vár rá. Most úgy néz ki, néhány héten belül tud majd mankóval járni, de még legalább kilenc hónapos rehabilitációra lesz szüksége, míg teljesen felépül.

  Ez nem semmi. Jobbulást, Mr. King!

  1999. július 2. - A múlt hét után ez semmi :) - FANZINE infók?!
 • Üdvözlök mindenkit az év legmelegebb hónapjában! Ma lett vége a nyári gyakorlatnak, így elvileg (csodák nincsenek ugye...) egész nyáron azt csinálok, amit akarok. Node lessünk bele a nagyvilág Kinges vonatkozású dolgaiba! Apropó, arra gondoltam, hogy július-augusztusban naponta kéne frissíteni az oldalt, csak sajnos ez nem rajtam múlik: nem hiszem, hogy sikerülne ugyanis minden napra valami egetverő újdonságot összehozni. Szóval valószínűleg marad a heti egy frissítés, bár lehet, hogy nem mindig péntekre fog esni, hanem tényleg az "amint megtudom, szólok"-elvet követve, amikor megtudok valamit, fel is teszem. Meglátjuk...
  [Pollit.Com] Kezdeném (folytatnám) azzal, hogy tegnap, mikor az összesítéshez össze akartam szedni a szavazatokat, kiderült, hogy a júniusi kérdőív beszart, Fatal Error és ilyenek. Fogalmam sincs, mióta nem műxik, de remélem azért valakinek sikerült szavazni (én ugyanis csak hó végén nézem meg egyszer a szavazás állását, az összesítés elkészítéséhez). Amint kijavítják a hibát és esetleg a szavazatok sem vesztek el, publikálom az eredményt, és persze jön a júliusi kérdés. Talán még ezen a héten, bár a csodákban még mindig nem igazán hiszek...
  [Multimédia] Igaz, nemrég tettem fel a Multimédia oldalt (illetve egy részét), de máris itt az első frissítés! Ezúttal egy Rémkoppantók képet sikerült szereznem, ami aktuális is némiképp, mivel a héten lesz a mini-sorozat első része a TV-ben. (Na ja, sosem találjátok ki, honnan szedtem a képet! Naná, hogy a TV-újságból! :))
  [Újságcikkek] A mostani TVR-Hétben rendesen kitettek magukért a fiúk! Egy Kinges vonatkozású cikk és egy képes Rémkoppantók-ajánló a termés. Azért ez nem semmi, ha azt vesszük, hogy ez csak egy TV-újság, és nem egy magyar Stephen King Fanzine :)
 • Úgy tűnik, szájmenésem van, de sebaj! Szóval (most jutott eszembe), nincs valakinek kedve egy magyar Stephen King Fanzine-t csinálni? Esetleg egy "sima" Horror Fanzine-t King-rovattal? Komolyan! Esetleg én is tudnék segíteni... Szerintem tök jó lenne, havi megjelenéssel, és lehetőleg ingyen. Csak kell valaki, aki tud fénymásolni, esetleg színesben is, meg persze aki elkészíti. A terjesztést meg lehetne úgy is oldani, persze az esetleges előfizetésen túl (ingyenes újságnál mondjuk válaszboríték bélyeggel), hogy könyvesboltokba beadni pár számot, hogy aki King-könyvet vesz (esetleg egyéb horrort), az kap hozzá egy fanzine-t is. Tök buli lenne! A címe (tök eredeti módón :)) lehetne egy könyv/novella címe. A tartalommal talán nem lenne gond, hiszen egy hónap alatt csak összejön némi írnivaló. Vagy mondjuk a fanzine lehetne egy "offline mirror"-ja (hálózattól független "másolata") az SKHQ-nak. Persze nem csak a havi hírek lennének a lapban, hanem ismertetők, meg mit tudom én, még mik.

  Ok, mostmár leállítom magam. Teljesen kivitelezhetetlen ötlet, egyedül meg semmiképp nem tudnám csinálni. De azért, ha érdelel a dolog, megdobhatsz egy emillel!