Júniusi hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!
Fizetni ugyan nem tudok érte, de nagyon szépen megköszönöm, és persze
a neved is megjelenik a hír mellett.

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

Ha van pár eladó könyved/filmed,
vagy Te adnál el valamit,

ide klikkelj!

1999. június 27. - Újabb film a TV-ben
 • Most már tényleg leállítom magam. Jövő péntekig nem hallotok rólam! :)
  [Filmek a TV-ben] A Rémkoppantók - 2. rész. Elég nyilvánvaló volt, ha már az első részét leadják :)
 • 1999. június 26. este - Kész a média oldal (többé-kevésbé)!!!
 • Ezen a héten ez a negyedik frissítés. Látszik, hogy szünet van és nagyon ráérek :)
  [Multimédia] ELKÉSZÜLT!! Vagy, ahogy Dexter mondaná: "My greatest work completed!" :) Tessék csak, lehet megtekinteni! Remélem, tetszik mindenkinek. Ha nem, lehet írni! Mostantól viszont visszaállunk a heti egyszeri hírekre, mert ezt így nem lehet bírni.
 • 1999. június 26. hajnal - Saturn-díjak, Saul, linkek
 • Nem vagyok semmi! Három frissítés egy héten, az azért nem semmi! :) Lássuk az újabb dolgokat:
  [Linkek] Kiderült, hogy pár link nem új ablakban nyílt meg. Ezt kijavítottam.
 • Megjelent John Saul Sötétség (Darkness) című könyve, az ára 990 Ft körül van. Még nem sikerült beszereznem, de a havernak, aki a hírt is szolgáltatta, tetszik. Köszi a hírt, Bence!
  [Sci-Fi.Hu] Június 9-én kiosztották az idei Saturn-díjakat. Az Eminens (Apt Pupil) című film érdekes módon két kategóriában is nyert: Legjobb horror: Apt Pupil és Legjobb mellékszereplő: Ian McKellen (Apt Pupil). Nem semmi! :)
 • 1999. június 25. - King balesete: további infók, valamint egyéb változások
 • Üdvözlök mindenkit a hét második frissítésének alkalmából! :) Igaz, ez régebben rendszeres volt: péntekre és szombatra is sikerült összeszedni néhány infót, de így szerintem jobb. Tök jó ránézni a hírekre, minden alkalommal 5-6 érdekes infó, nem ilyen nyúlfarknyi frissítések. Ok, elég az öndícséretből, jöjjenek a fontosabb dolgok! :)
  [Central Maine Medical Center] Ez az a hely, ahol Kinget kezelik és ahol rendszeresen tájékoztatják az oldalra látogatókat az író állapotáról. Érdemes még ellátogatni a Bangor News site-jára és a hivatalos King oldalra is némi infóért. Egyébként elég bizarr volt ez a baleset. Hadd idézzem Anita levelét, utólagos beleegyezéssel:

  "De most gondolj bele, megírja a Cujo-t, megírja a Tortúrát és akkor éri egy baleset, ahol több helyen eltörik a lába (meg miegyebe) egy elszabadult kutya miatt. Szerintem ez félelmetes."

  És ez még fokozható! Idézet a Bangor Daily News-ból:

  "King éppen befejezett kéziratának egyik szereplője egy fickó, akit egy autó gázolt el az út szélén. A könyv (From A Buick 8) nincs a szerződésben, így a megjelenés dátuma ismeretlen - mondta Veril."


  [Linkek] Vessetek egy pillantást a megújult link-oldalra! Tetszik? :)
  [Segítség!] A múltkor mondtam, hogy tervezem a Segítség! oldal átrendezését. Nos, ez elmarad, hacsak valakinek nem szúrja nagyon a szemét a jelenlegi "design".
 • A pillanat, melyre sokan vártatok, elérkezett! Az oldal mától elvileg 800x600-as felbontásban is tökéletesen élvezhető. Remélem, mindenki elégedett! :)
  [Előző kérdések] Közkívánatra elkészült ez az oldal is. Ez persze nem igaz -mármint a közkívánat-, de az oldal akkor is készen van, lehet gyönyörködni a régebbi kérdések grafikus kiértékelésében. Jövő héten pedig jön az új kérdés!
 • Na, így a múlt pénteken tett ígéreteimet még túl is teljesítettem. :) Jövő hétre talán elkészül egy része a Média oldalnak. Addig is...
 • 1999. június 21. - Kinget baleset érte és EXKLUZÍV King játék!!!
 • Mielőtt rátérnék a balesetre, az egyéb változásokról ejtek pár szót.
  [Filmek a TV-ben] Jééé, mi történt?! King film a TV-ben? Ráadásul mini-sorozat? És pont A Rémkoppantók? Gratula, TV2! :)
  [Multimédia] Na, ide fog majd bekerülni az az 1984-ben készült, Mist névre hallgató (és az azonos című King-sztorira épülő) szöveges kalandjáték, amit a hétvégén találtam. Jó, mi? És tök exkluzív, meg minden! :) Addig is, amíg a Média oldal összeáll, szedjétek le innen, ha gondoljátok. Mindössze 90 KB, és mellékeltem egy angol végigjátszást is, ha esetleg elakadnátok.
 • Mint azt már biztos hallottátok (érdekes módon akár a TV3 vagy az RTL Klub híradójából is), kedvenc írónkat, Stephen Kinget múlt szombaton baleset érte hazafelé menet. Lássuk, mit tudunk!
  Kinget valahol itt érte a baleset.

  A hely a Route 5 North Lovellben, Maine államban. A baleset úgy délután 4:30 körül történt. Matt Baker (első kép), Oxford megye seriffhelyettese elmondta, hogy a balesetet Bryan Smith (41 éves) okozta. Bryan kutyája elszabadult a Dodge Caravan típusú autóban, és elterelte a vezető figyelmét az útról. A második képen egy szemtanú látható.

  Kinget ebbe a kórházba, a Central Maine Medical Centerbe hozták.

  A kórház szóvivője, Randell Dustin elmondása szerint Kingnek fejsérülése nincs, eszméleténél volt, mikor megérkezett a kórházba, de számos csontja eltört és a tüdeje is megsérült. Azóta átesett a második kezelésen is, és tervbe van véve egy harmadik is.

  A család nem akar sok információt közölni az esettel kapcsolatban, Bryan Smith ellen pedig nem emelnek vádat, hiszen még csak a sebességhatárt sem lépte át.


  [Újságcikkek] A fenti sztori a Magyar Nemzet június 21-i számában is megjelent. Köszi a szkennelt cikkért Jeffnek!
 • 1999. június 19. - Kinges könyv- és filmhírek, frissítések, stb.
 • Sikeresen letettem az érettségit. Sajnos nem tudok neki örülni. Rohadt történelem!! A tanár több volt, mint rendes, én meg ilyen hülyén soha nem éreztem magam. Pocsék volt, de hála istennek vége... Gondoltam, mesélek pár jó sztorit, meg hogy rendesen kicsesztek velünk, meg ilyenek, de semmi kedvem hozzá, és nem is ide tartozik. Inkább jöjjenek a hírek...
  [Idézetek] Újabb idézet. Köszi, Peti!
  [Segítség!] Peti az idézetért cserébe hirdethet egyet tök ingyen (na nem mintha egyébként pénzt kérnék érte! :))
  [Dohi életút] Kicsit aktualizáltam az oldalt.
  [Filmek] A Storm of the Century június 22-én, azaz jövő kedden jön ki DVD-n a Trimark gondozásában. A lemezen végig hallható lesz King kommentárja, és kölcsönzési áron lesz megvásárolható ($80 körül).
  [Könyvek] A Bag of Bones elnyerte Az Év Regénye címet az 1998-as Bram Stoker díjátadáson, amit idén június 5-én tartottak Hollywoodban.
 • Végül szólnék néhény szót a közelebbi tervekről az oldallal kapcsolatban: a linkeket kategorizálom majd, és kap egy új dizájnt a Segítség! oldal is, és ami a legfontosabb, ígéretemet, miszerint, ha leérettségizem, 800x600-ban is élvezhetővé teszem az oldalt, szintén betartom. Ezek még a nyár folyamán megvalósulnak, és szeretném szintén idén nyáron a Média oldalak egy részét is feltenni.
 • 1999. június 11. - King rajzfilmek, új könyv, újabb cikk
 • IIIIIGGGGGGGGEEEEEEENNNN!!!!!!!!! Sikerült mind2 tegnapi vizsgám!! Eddig minden ok. A következő frissítés jövő szombaton lesz, mert pénteken 2 szakmai vizsgám lesz, szombaton pedig irodalom, nyelvtan, törci és fizika egymás után. Kemény lesz, de ha sikerül... Node ne szaladjunk a dolgok elébe, jöjjön a news!
  [Könyvek] A Magyar Könyvklubnál megjelent a Rémület a Sivatagban (Desperation) kemény kötésben, 1490 Ft-os áron. Szerintem ez rohadt sok, viszont az is igaz, hogy a sima puhafedelű King könyvek is 1200 Ft-ba kerülnek. Illetve A Setét Torony III annyi volt, a IV már biztos több lesz :(
  [Cartoon Network] Nem tudom, ki mennyi rajzfilmet néz, de én rengeteget. :) A kedvenceim a Cartoon Networkön debütált rajzfilmek közül kerültek ki (Swat Kats, Johnny Bravo, Cow & Chicken, Dexter's Lab, 2 Stupid Dogs, Ed, Edd 'n' Eddy, Powerpuff Girls és kezd tetszeni a Flying Rhino Junior High is). És hogy mi közük van ezeknek Kinghez? Nos, nem sok, de felfedeztem pár érdekességet. A Star Wars rendszeresen feltűnik a Dexter's Laboratory-ban, volt egy nagyon jó SW koppintás az egyik Powerpuff Girls-ben is, és egy gyengébb a Flying Rhinoban. Viszont 2 rajzfilmben Kinges elemeket véltem felfedezni. Az egyik a "Bearly Enough Time" című Johnny Bravo epizódban van. Ez az egyik kedvencem, és a következő híres-hírhedt idézet hangzik el egy párbeszéd keretében:

  Chronos, a medve: Heeeeeereee's Johnny!
  Johnny: No, I'm Johnny!
  Medve: Oh, hi! I'm Chronos. Nice to meet you!

  Eszméletlen! :) A másik a Cow & Chicken Lawnmower Chicken című epizódja, ami többé-kevésbé egy Fűnyíró Ember árirat.


  [Cikkek] Az új TVR Hétben az egyik cikkben szó van A Ragyogásról. Nem sok, de ez van...
 • 1999. június 4. - Children of the Corn, új linkek, meg minden
 • Hohó, csütörtökön újabb két vizsgám lesz (gyakorlatból és mérésből). Nagyon remélem, hogy sikerülnek, mert még csak pótérettségi sincs belőlük... :-(((((( A következő frissítésnél többet tudok majd (nem mintha érdekelne bárkit is...).
  [Linkek] Két újabb link a megfelelő oldalon! Az egyik filmcserére buzdít, a másik pedig a Children of the Corn 6-ról szolgáltat némi infót (ld. még lejjebb!)
  [Segítség!!!] Igaz, nem sokan (talán ketten összesen), de azért csak vannak segítőkész emberek az országban! ;-) Most pl. két Kinges mozival lettem gazdagabb (Sometimes They Come Back For More és Apt Pupil). Köszi Jeff!
  [Lilja's Library] Hála öreg barátomnak, sikerült a Children of the Corn problámát megoldani. Természetesen a filmes oldalakat is korrigáltam. Íme Lilja levele, természetesen magyarul:

  Én a következőket tudom:

  5. rész: A Children of the Corn 5: Fields of Terror [Tessék, még az alcímet is rosszul tudtam! - Dohi] csak videón jelent meg 1998-ban. Nem egy nagy szám, de nem is a legrosszabb.

  6. rész: A Children Of The Corn 666: Isaac's Return-t már felvették, de kiadási dátuma még nincs. Valószínűleg ez is csak videón fog kijönni. A Miramax/Dimension szerint ez lesz az utolsó film a sorozatban. Továbbá, John Franklin (az első filmből) visszatér majd, mint Isaac.


  Lilja küldte a CotC 666-os linket is. Köszi mindent! Ügy lezárva! :)