Májusi hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!
Fizetni ugyan nem tudok érte, de nagyon szépen megköszönöm, és persze
a neved is megjelenik a hír mellett.

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

Ha van pár eladó könyved/filmed,
vagy Te adnál el valamit,

ide klikkelj!

1999. május 29. - Júniusi kérdés és májusi eredmények
[Pollit.com] Az ígéret szép szó... :) Itt is van a júniusi kérdés. A májusi szavazás a következőképpen alakult: 17-en szavaztak, ebből 10-en (59%) a The Dark Tower V megjelenését várják a legjobban, 4-en (24%) a Hearts in Atlantist, 2-en (12%) az On Writingot 1 valaki (6%) pedig egyiket sem. Mondhatni, bejött a papírforma, bár én az első két kötet elolvasása után inkább a Hearts-ra szavaztam volna... Az viszont bíztató, hogy hónapról hónapra többen szavaznak. Csak így tovább!

1999. május 28. - Érettségi, CotC, meg minden
 • Kezdek egyre jobban befélni az szóbeli vizsgáktól. Ahogy közelednek, úgy jövök rá, hogy semmit nem tudok. Azért hátha sikerül mind... Kéretik imádkozni érettem! :) A mostani hírek eléggé összevissza lesznek, ahogy eszembe jutottak. Bocsi...
  [Star Wars Homepage] Elvileg tegnap megjelent a Baljós Árnyak, a Star Wars Episode I - The Phantom Menace könyvváltozatának magyar kiadása. Ja, meg a számos Episode I játékból három (Racer, The Phantom Menace és The Gungan Frontier). A szörnyű mindebben az, hogy a szeptemberi bemutatóig (amit állítólag 16-ról áttettek 23-ra!!!) nem olvashatom el a könyvet és a játékokat is ki kell hagynom, ha nem akarom lelőni a poénokat előre. Sőt! A film soundtrack-je is tartalmaz spoilereket, így azt is nélkülöznöm kell szeptemberig... Pedig a Duel of the Fates című szerzemény igencsak fekszik, még ha orrba-szájba nyomják is az MTV-n.
  [Pokolgép Tribute Page] Vannak kétségeim az oldallal kapcsolatban, nem biztos, hogy elkészül. Nem ide tartozik (a Star Wars sem), csak úgy megjegyeztem. Ha valakinek esetleg problémája lenne a sok offtopic hírrel, szóljn bátran!
  [Pollit.com]Amíg el nem felejtem: új kérdés és az előző kiértékelése holnap.
  [Készülő/tervbe vett King filmek] A Children of the Corn 666 alcíme Isaac's Return lesz, a film maga valamikor idén jön ki. Egy kérdésem lenne csupán: ez a film a Children of the Corn V - Fields of Scream, vagy két különböző filmről van szó?
  [Könyvek] A végére két igazán jó hír maradt, aminek (meglepő módon) Kinghez is köze van :) Az első, hogy a Hearts in Atlantisban lesz egy ötödik sztori is, amely a sokat sejtető Heavenly Shades Of Night Are Falling címet kapta.
  [Könyvek] A másik pletyi talán még érdekesebb. Ez ugyanis arról szól, hogy King készül kiadni pár, eddig csak magazinokban megjelent történetét. Ezek "normális" novellák lennének, nem úgy, mint A Remény Rabjai vagy az X Perccel Éjfél Után című kötet hosszabb művei. A kötet címe One Headlight lenne. Remélem, lesz belőle valami.
 • 1999. május 21. - Érettségi, mozi, stb. - második rész :)
 • Hohó! Végre vége az írásbeli vizsgáknak!!! A héten négy volt belőlük, mindet megírtam, már csak imádkozni kell a kettesért :) Június 10-én lesz az első kvázi szóbeli vizsgám (gyakorlatból és mérésből), addig pihi van elvileg...
  [Star Wars Homepage] Szerdától megy az USA-ban a Star Wars Episode I - The Phantom Menace. Biztos, hogy az év filmje lesz, még ha a trilógia színvonalát esetleg nem éri el, akkor is. Mindenesetre remélem, a Titanicot letaszítja trónjáról! :) Magyarországon szeptember 16-án kezdik vetíteni, de elvileg május 27-től a könyv is beszerezhető lesz. Kérdés, hogy ki akarná előre lelőni a poénokat azzal, hogy elolvassa a könyvet?
  [King kiadója] Az USA-ban kijött a Bag of Bones papírkötésben és mellékeltek hozzá egy King által írt levelet a szeptember 14-én megjelenő Hearts in Atlantisról. A levél itt olvasható online.
  [Pokolgép Tribute Page] Nem tudom, ki szereti a heavy metalt, azon belül is a magyar illetőségű (régen megszűnt) Pokolgépet, de én biztosan :-) Mivel másik kedvenc magyar bandámnak, az Ossiannak már van homepage-e, úgy döntöttem, hogy a Pokolgépnek állítok emléket. Az oldal reményeim szerint még nyáron elkészül.
 • 1999. május 14. - Érettségi, mozi, stb.
 • Nu, az első fázis teljesítve: eljutottam az érettségiig. Következő feladat: hétfőn kettest írni magyarból... Nem vagyok nagy igényű, de azért sok sikert nekem! :-) Reményeim szerint az érettségi miatt nem fog frissítés elmaradni, hiszen jövő pénteken elvileg mind a 4 írásbeli vizsgán túlleszek, a szóbelik pedig még arrébb vannak. Emlékeztessetek rá, hogy ha sikerül az érettségim, csináljak valamit az oldallal, hogy 800x600-ban is élvezhető legyen!
  [Rajongók véleményei] Norbi megörvendeztetett egy levéllel, olvassátok el Ti is!
  [Készülő/tervbe vett filmek] Az Imax úgy döntött, megfilmesítí A Napkutya (The Sun Dog) című sztorit King X Perccel Éjfél Után (Four Past Midnight) című kisregény-gyűjteményéből. Jó ötlet!
  [Filmek] A The Green Mile (A Halálsoron) című film idén karácsonyra várható. A hivatalos website még mindig üres...
  [Könyvek] A múltkor (valamikor áprilisban) említettem, hogy a The Lieutenant's Rap című sztori csak korlátozott példányszámban jelenik meg, meg minden. Nos, kiderült, hogy benne lesz az ősszel (vagy máskor, de mindenképpen idén) megjelenő Hearts in Atlantis című novelláskötetben, igaz kicsit rövidebb és másabb formában.
 • 1999. május 8. - Kicsit uncsi lehet már, de megint sok cucc jött össze
 • A tegnapi frissítés elmaradása miatt elnézést kérek mindenkitől, de elég rohadt napom volt... Most viszont jöjjenek az új dolgok, ahogy eszembe jutnak!
  [Star Wars Homepage] Állítólag május 27. a megjelenési dátuma a Fenyegető Árnyak című könyvnek, ami ugyebár az első Star Wars epizód könyv verziójának magyar fordítása. Alig várom, bár nem hiszem, hogy érdemes lelőni a poénokat a film megnézése előtt.
  [King a TV-ben] Néhány újabb King-film a TV-ben. Egész jó ez a hónap... Köszi Eller Petinek az infókért!
  [RTL 2] Májusban King Special van az RTL2-n! A filmek: Langolierek, Dolores, Végítélet, valamint a Tortúra. A magyar adók miért nem tudnak ilyeneket csinálni?!
  [Idézetek] Újabb King-idézet. Tök jó. :-)
  [Pollit.Com] Újabb hónap telt el, jöjjön az áprilisi kérdés kiértékelése! 12-en szavaztak, ketten (17%) 640x480-as, hárman (25%) 1024x768-as és, heten (58%) 800x600-as felbontást használnak. Mivel a 800x600 a többség, lehet, hogy hamarosan átnézem az oldalakat, hogy ebben a felbontásban is élvezhető legyen a nézegetés. Ja, és újabb kérdés a menüben!