Novemberi hírek

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az
e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

PÁLYÁZAT! - Jelentkezz Te is!

1999. november 26. - Új menü, filmrészletek oldal, továbbra is PÁLYÁZAT...
Eszméletlen!!! Mármint a mostani frissítés :) Elég, ha csak az új menüre vettek egy pillantást. Remélem, tetszik mindenkinek! Szerintem sokkal informatívabb, mint az előző, és mivel egy darab kép sincs ott (legalábbis nem sok), gyorsabban is töltődik be. A többi újdonságot lásd alább! Ja, még annyit, hogy feltehetőleg pár link nem fog működni a régebbi híreknél (főleg az egyes oldalakra mutató linkekre gondolok), ezért ezer bocs!
[PÁLYÁZAT!!!] Erről asszem nem fogok leszokni áprilisig :) Addig lehet ugyanis beadni a pályaműveket. Jó lesz sietni! :)
[Filmek DVD] Ez az oldal ugyan teljesen üres, de a szándék megvan! :)) Szóval aki tud információkkal szolgálni... Köszi!
[Filmrészletek] A héten volt alkalmam felpakolni ezt a töménytelen mennyiségű cuccot, így mostmár mindenki megtekintheti, letöltheti őket. Jó szórakozást! Mellesleg ez lett volna a "főműsorszám" múlt héten, de csak mostanra sikerült felpakolni a file-okat.
[Filmek a TV-ben] Úgy tűnik, ez ilyen filmes frissítés lett. Jövő csütörtökön lesz a Hasznos Holmik a TV3-on. Ideje volt már...
[Újságcikkek] Köszi a Blikkben megjelent cikkért Anitának!
[Könyvek] A Talisman 2 (remélem azért találnak valami normális címet neki) feltehetőleg 2002 körül jön majd ki, King és Straub pedig azt ígérik, több horror lesz benne, mint fantasy.
[Stephen King's F13] Eltolták a megjelenést január közepére. Ez elég nagy baj, mert ezt szerettem volna kérni Karácsonyra :)

Az F13 doboza


[Előző Kérdések] Bekerült a decemberi kérdés a menübe, íme a novemberi eredmények:

1999. november


[Amazon.com] Az Amazon.com (hatalmas online bolt, mindenfélét árulnak) szavazásán a Top 10 Books of the Millennium, azaz Az Évezred Legjobb 10 Könyve közé bekerült a hatodik helyre a The Stand Kingtől. A teljes százas listán fenn van még a Tóparti Kísértetek (34.), A Ragyogás (75.) és A Halálsoron (97.) Ez azért nem semmi!

1999. november 20. - Újra PÁLYÁZAT!!! Újabb könyvismertető, meg mindenféle hírek
Hali! Végre sikerült egy nagyobb lélegzetű frissítést összehozni. Mivel elég sok egyéb dolog gyűlt össze, a "főműsorszám" eltolódott jövő hétre. Ugye nem baj? :)
[PÁLYÁZAT!!!] Na ezt nevezem én kecsegtető ajánlatnak! :) Ilyen nyereményekért igazán érdemes benevezni. És ami még jobb: nem csak novellákkal lehet nevezni, hanem bármivel, aminek köze van Kinghez. Úgyhogy dologra, április 20. már itt van a nyakunkon!! :)
[Linkek] Újabb oldal: Pascal A Remény Rabjai Oldala, természetesen angolul.
[Könyvek] A Napkutya ismertető, örök hála és köszönet érte Csollán Petinek!
És ha már hálálkodok, szeretném megköszönni Liljának a cserét! Így végre magaménak tudhatom a Trucks-ot, a Chingát és a The Night Fliert. Köszi!
Megjelent a Blood & Smoke! Nem semmi, itt bizonygatták, hogy a november 22. nem valós megjelenési dátum, maradnak a februárnál. Erre kijön egy héttel korábban :)
Az Entertainment Weekly 100-as listáján (Top 100 Entertainers: 1950-1999, azaz a 100 legnagyobb szórakoztató 1950 és 1999 között) Stephen King lett a 21. Nem rossz!
[DVD Help!] A minap azon gondolkoztam, hogy kéne egy King DVD oldalt csinálni. Annyi a baj, hogy egyrészt nincs DVD lejátszóm, másrészt meg rohadt sokba kerülnek a filmek, és nem sok King film van, amiért pénzt adnék - ennyit meg pláne nem. Ráadásul nem hiszem, hogy Magyarországon túl sok King DVD-t lehetne beszerezni. Viszont, ha valaki hozzá tudna járulni a dologhoz (nem feltétlenül ingyen DVD-re gondoltam, bár az sem lenne rossz! :) - inkább infókra, képekre, borítókra, meg ilyesmi), szóljon! Hátha kisül belőle valami jó...
[Hivatalos The Green Mile oldal] Érdemes ellátogatni ide, mert a mozibemutató közeledtével (december 10.) egyre több cuccot pakolásznak fel.
[Multimédia] Végre ez az oldal is frissült: rengeteg kép a The Green Mile-ból, pár A Remény Rabjaiból, és 2 "egyéb cucc" is: egy Winamp skin és egy desktop theme, mindkettő A Remény Rabjaihoz kapcsolódik.
Nem hiszem, hogy ebből rendszert csinálok, de ez a kép annyira tetszik, hogy kineveztem A Hónap Képének. Természetesen a The Green Mile-ból való.

1999. november 12. - Filmzene-részletek, újabb cikk és rajongói vélemény...
Halihó! Azt hittem, hogy mire eljutok a mai frissítéshez, a lehető legrosszabb hangulatban leszek, de nem. Egész nap minden bajom volt (pl. 5:20-kor keltem és éhes is vagyok), de mostanra rendeződtek a dolgok. Vágjunk is bele a közepibe! :)
[PÁLYÁZAT!!!] A múltkor kicsit elhamarkodottan pakoltam fel a feltételeket és egyéb információkat, de hamarosan felkerül a végleges kiírás. Érdemes lesz jelentkezni, értékes nyeremények lesznek, meg minden. És ez nem csak duma! (Remélem!! :)))
[Filmzenék] Mostantól bele lehet hallgatni a filmzenék egy percnél hosszabb tételeibe egy rövid részlet erejéig. Természetesen teljes számokról szó sincs, így remélem, hogy nem rúgják szét a seggemet a kiadók. (Igaz, ha rajongók nem játnak erre, akkor más meg pláne nem!)
[Rajongók Véleményei] Ezer köszi Líviának a véleményért!
[Újságcikkek] A mostani a Tipp című ingyenes magazinból való.
[Filmek] Eladták a Hearts in Atlantis megfilmesítésének jogát. Az a William Goldman fogja a forgatókönyvet írni, aki a Tortúrát is elkövette.

1999. november 6. - Filmzenék, King tervei, filmismertető, PÁLYÁZAT, stb.
Üdv mindenkinek! Nem húzom sokáig a bevezetőt, csak annyit mondok, hogy jövő héten tök jó dolog lesz majd a frissítés része. A tök jót úgy kell érteni, hogy nekem tetszik, másnak meg úgyse. Ja, és hétfőn lesz a szülinapom, de ez úgysem érdekel senkit. :)

Előbb az oldalon esett változásokról ejtek pár szót, aztán a hírek jönnek. Jó mulatást! És kérlek benneteket, ha késztetést éreztek, nevezzetek be a pályázatra!


[PÁLYÁZAT!!!] Ezt az ötletet Rácz István küldte. Szerintem csúcs, úgyhogy összedobtam hirtelen egy oldalt, ott elolvashatjátok, mit is terveztünk. Ha kedved van, jelentkezz!
[Multimédia] Marci küldött egy német Tortúra posztert. Köszi!
[Filmek] Gábor egy Ragyogás minisorozat ismertetővel lepett meg. Köszi ezt is! És ha már filmek: "kísérleti jelleggel" elkészítettem a 2000 utáni filmek oldalát is, csak ez ugye még tök üres, valamint frissült a készülő filmek oldala is.
[Filmzenék] Újabb filmzene: Pet Sematary. Köszi a CD-t (meg a Firestartert is) Marcinak!
A következőket King írta, válaszként azokra a pletykákra, melyek szerint nem fog többé írni. A fordítás remélhetőleg érthető (én követtem el).

"Tudatában vagyok annak, hogy sokan elhiszik azokat a sajtó által terjesztett információkat, miszerint nem írok már, vagy nem is tudok írni. Ezeknek a forrása a Dateline interjú lehetett, amit Tabbyvel együtt csináltunk. Én azt mondtam, - és szerintem az interjúból ez tisztán látszik -, hogy nagyon nehezen tértem vissza az íráshoz a baleset után. A csata júliusban zajlott, és úgy érzem, én nyertem. A baleset óta befejeztem a könyvemet az írásról és írtam egy kisregényt, melynek Riding the Bullet a címe. Továbbá elkezdtem dolgozni egy minisorozaton. Rose Red a címe, és egy olyan forgatókönyvnek a kibővítése ez, amit évekkel ezelőtt írtam. Beszéltem továbbá Peter Straubbal egy esetleges Talizmán-folytatásról. Viccesen T2-nek hívjuk a projectet, bár kétlem, hogy jutna szerep Arnold Schwartzeneggernek. Az állóképességem jóval kisebb, mint régen, és a teljesítményem is megfeleződött, de dolgozom. Remélem, ez eloszlatja a félelmeket és a kételyeket..."