Októberi hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

Ha van pár eladó könyved/filmed,
vagy Te adnál el valamit,

ide klikkelj!

1999. október 29. - Koontz, Koontz, Koontz... Ja, és némi King
Pangás van, emberek! Vagy mondjuk így: uborkaszezon :) Mindegy, elvileg idén jön még hazánkba The Dark Tower IV, meg hátha Stephen King's F13 is. Addig meg érjétek be Koontz-cal!
[Multimédia] Újabb kép a Menekülő Emberből. Köszi, Marci!
Ahogy ígértem, a legújabb Koontz-könyv tartalma és borítója:

Egy titkos katonai kutatóbázison emberi géneket ültetnek be bizonyos állatokba, hogy növeljék intelligenciájukat. A kísérlet váratlan és katasztrófával fenyegető fordulatot vesz.
A bázis melletti kisvárosban, a kaliforniani Moonlight Bayben éli különös életét Christopher Snow. A fiatalember nappal nem mozdul ki elsötétített lakásából, mert egy igen ritka genetikai rendellenességben szenved: nem tudja elviselni a fényt. Így csak éjszaka élhet igazán. Ő és csakis ő lehet az, aki - minden félelmen felülkerekedve - felveheti a harcot a békés városkát fenyegető árnyakkal...

Egyébként elég elszomorító, hogy a Koontz könyvek tele vannak hibákkal, elírásokkal. Kinyitottam valahol a Ne Félj!-t, egyből a lap tetején egy elírás. Vagy a Tiktakban: eleinte magázódik Del és Tommy, aztán mielőtt beszélnének Givel, már tegeződnek, aztán vissza magázódásba, majd megint tegeződés.


[Régebbi kérdések] A végére azért maradt egy kis Kinges vonatkozású dolog is. Íme az októberi kiértékelés (54 szavazat!!), a menüben pedig az új kérdés.

1999. október

1999. október 23. - Filmzene oldal és egyebek
Üdv! A múlt heti rövidke híradag után itt az eheti rövidke híradag :) Jó mulatást, és ne felejtsetek el szavazni az ehavi kérdésre, mert jövő pénteken jön a következő!
[Filmzenék] Íme egy újabb oldalkezdemény: Filmzenék. Nem hiszem, hogy túl sok magyarázatra szorulna, viszont ha ötletetek van, mivel lehetne bővíteni az oldalt (nem csak a filmzene részre gondoltam), dobjatok meg egy levéllel! Ja, majd' elfelejtettem: köszi Olcsynak a Firestarter borítót!!
[Rajongók véleményei] Gyapi volt olyan rendes, és elküldte véleményét az Állattemetőről.
[Folio] Megjelent a legfrissebb Folio katalógus. Kinges vonatkozásban semmi változás, csak a szokásos áremelések. A videokazik úgy 500 Ft-tal kerülnek többe (ja, múltkor azt mondtam, ez legalább nem drága a Foliónál, aztán egy hétre rá kiderült, hogy a Tescoban 1500-ért vesztegetik őket :), illetve újra betették a katalógusba a Best of Stephen King CD-t (46356-1 a rendelési száma, 3150 Ft).
[Újságcikkek] Újabb cikk, ezúttal a nemtudommikori Story magazinból. Köszi érte Marcinak!
[Filmek a TV-ben] Lesz az Az. Nem az RTL Klubon :)
A végére egy, illetve két érdekesség maradt. Előrehozták a The Green Mile premierjét december 10-re, a Blood & Smoke pedig lehet, hogy nem januárban, hanem már november 22-én kapható lesz.

1999. október 15. - Christine ismertető és Koontz hírek
Halihó mindenkinek! Majdnem eltolódott a mai frissítés holnapra, vagy vasárnapra, de mégis erőt vettem magamon, és megcsináltam ma. Azonban sajnos a Filmzenék oldal elkészítésére nem maradt időm, talán majd jövő héten. Bocsi!
A következő Koontz-könyv a Tiéd az Éjszaka című lesz (Seize the Night), ami tuképpen a Ne Félj! folytatása, és nemrég jelent meg az USA-ban (ok, 1+ év). Az a baj, hogy Kingek közül is adják ki az újabbakat, a régieket meg le se szarják.
[Könyvek] Olcsy újabb ismertetője: Christine. Köszi!
[Linkek] Újabb link: EventualSK. Főleg hírek, azokból viszont jó sok. Jó hely!

1999. október 8. - Bilincsben ismertető, Koontz hírek, meg minden egyéb
"Ne bántsd a fiút, szeresd meg a kölyköt..." Ja, sorry, elkalandoztam kicsit! :) Szóval, a mai nappal megváltozott kicsit az SKHQ élete. Először is, megszüntettem az angol oldalt. A magyar marad, heti frissítéssel, meg minden, az angol oldal helyett viszont mást tervezek. Erről bővebben kicsit lejjebb. Másodszor: új a számláló, mivel a másik túl nagy volt, ez meg befér a menübe is. Ja, és megszűntettem a vendégkönyvet, a chat-et és a message board-ot. Nem hiszem, hogy bárkinek is hiányoznának...
[SKEMERs Newsletter Archive] Na, ez az, amit terveztem az angol oldal helyére. Nem láttam értelmét a további szenvedésnek, erre meg még talán igény is van. Magyar verziót nem csinálok, mivel az egész klub és a hírlevelek is mind angolul vannak. Aki kicsit tud angolul, az elboldogul majd, aki meg nem, azt úgysem érdekli.
[Magyar Dean R. Koontz Honlap] Ismét frissült kis hazánk egyetlen Koontz-cal foglalkozó oldala, és a cím is megváltozott: http://www.vbgpaks.sulinet.hu/~diak0432/koontz. Felkerült egy Tiktak és egy Ne Félj! ismertető és borító, újabb idézetek, meg minden. Az SKHQ-n Koontz ajánló akkor lesz majd, ha megveszem a könyvet. Értelmét nem látom a másik oldalról való lopásnak.
[Filmek] Eller Peti látta A Kukorica Gyermekei V-öt egy tékában. Szóval kijött ez is... :)
[Filmek] Anita küldött még három tartalomismertetőt. Köszi!
[Könyvek] Olcsy küldött egy ismertetőt a Bilincsbenről, és úton van egy Christine-ismertető is. Érdekes, előbbit nagyon utálom, utóbbi meg az egyik kedvencem. :)
[Filmek a TV-ben] Ragyogás - harmadik, befejező rész: holnap!
[Sci-Fi.hu] Egyveleg az érdekesebb hírekből. Remélem, nem bánják a szerkesztők! ;-)

STAR WARS DVD

A harmadik rész megjelenése utánra tervezi Lucas a Star Wars DVD kollekciót. A tervek szerint a nézőket be szándékozik vezetni a filmkészítés boszorkánykonyhájába. Végigkísérhetjük a filmek megszületését az ötlet felbukkanásától a végleges változat elkészültéig. Egyes pletykák szerint Lucas egy némafilm-változatot is tervez.


DŰNE ELŐZMÉNYEK

Frank Herbert fia, Brian, aki maga is jól ismert sci-fi szerző, és Kevin J. Anderson úgy döntöttek, hogy megírják a Dune előzményeit. A történetek részben Frank Herbert nem publikált jegyzetein, részben a fiával egykor folytatott beszélgetéseken alapulnak. A tervezett trilógia - Az Atreides-ház, A Harkonnen-ház és A fűszer-háborúk - közvetlen előzményei az első, a Dűne címet viselő kötetnek. Megtalálható bennük Leto herceg és Lady Jessica szerelmi története, a Harkonnenekkel vívott első csatározások, dr. Kynes planetológus története, akit azért küldtek az Arrakis bolygó sivatagos világába, hogy tanulmányozza az értékes fűszert, a homokférgeket és a fremeneket... Szóba kerül a hatalomra éhes Shaddam koronaherceg is, aki mindent megtenne azért, hogy a maga számára biztosítsa a birodalmi trónt...

Az első kötet, Az Atreides-ház már elkészült, keménykötésű kiadása 1999 októberében jelenik meg.

Az amerikai Sci-Fi Cable Channel hivatalosan is zöld utat adott a már régóta előkészületi stádiumban lévő lévő hat óra időtartamú Dűne-minisorozatnak. A sorozat producere Richard Rubinstein, a forgatókönyvet John Harrison írja. Már folyik a szereplők válogatása, a felvételek még az idén elkezdődnek. Prága és Tunézia már biztos forgatási helyszín lesz. A sorozat az USA-ban 2001 második felében kerül képernyőre.


STEPHEN KING BOSSZÚT ÁLL GÁZOLÓJÁN (Már volt róla szó - Dohi)

Stephen King, a Ragyogás és a Tortúra írója 1500 dollárért (kb. 360 ezer forintért) vette meg azt a mikrobuszt, amely kis híján halálra gázolta idén nyáron - hogy bosszút állhasson rajta. Kegyetlen tervet eszelt ki az autó ellen, amely olyan súlyos lábsérüléseket okozott neki, hogy aligha remélheti, újra rendesen tud majd járni. - "Amint erőre kapok, darabokra verem az egészet"

1999. október 1. - Filmzenék, októberi kérdés, újabb Green Mile képek, stb.
Halihó! Íme az első októberi frissítés, és szerintem ismét nincs miért szégyenkezni, jövő hétig csak kihúzzátok valahogy ezzel az adaggal! :) Sőt, most még csak extra hosszú intrót sem kreáltam, mert egyszerűen nincs min dühöngenem :)
[Folio] Nem igaz!!! Múlt héten írtam nekik, hogy esetleg utánanézhetnének a Best of Stephen King audio CD-nek, és tessék, most itt tartom a kezemben, még friss meleg :) Szóval gyorsak voltak a srácok, na! Íme, a borító:
Best of Stephen King Vol. 1

Egyébként annyi infót elhintenék, hogy ezzel a CD-vel mondhatni meg is alapoztam az egyik új oldalt a H.Q.-n. Tervezek ugyanis egy Kinges filmzenékkel foglalkozó lapot. Mindössze 2 akadálya van a dolognak: 1, Zoli kicsit lusta, illetve tanul szegény, és tőle várom ugyebár a menüképeket, meg ilyesmiket; 2, Sajna ez az egyetlen filmzene, amit be tudok szerezni. Van egy The Running Man, de 4500 Ft-ot nem adok érte.


[Újságcikkek] Az ehavi PC Guru CD-jén is rajta volt az a Carrie 2 sajtóanyag, ami az egyik előző CHIP-en. Apropó, az eheti TVR-Hétben volt egy Hasznos Holmikkal foglalkozó cikk, de sajna ez a szám kimaradt az életemből. Hátha jövő hétig meg tudom szerezni...
[Régebbi kérdések] Felkerült az októberi kérdés, íme a szeptemberi eredmények:


[Rajongók véleményei] Köszi Olcsynak a véleményért...
[Idézetek] ...valamint az idézetért.
[Filmek] Hála Anitának, felkerült néhány film tartalomismertetője a videokazik hátuljáról. Amíg nem lesznek "igazi" ismertetők, addig elvegetálunk ezeken :)
[Média] Újabb The Green Mile képek kerültek be az "archívumba".
[The Green Mile] Frissült a hivatalos The Green Mile oldal! Némi további infó, új poszter (az előző jobb volt), és végre az előzetes!! Szerintem csúcs lesz a film!
[Linkek] Újabb link: Countdown to The Green Mile.
Egy érdekesség a végére: King megvette azt a kisteherautót, ami elütötte nyáron. Az ok: amint jobban lesz, szétveri egy kalapáccsal. Nem semmi a fickó! :)