Szeptemberi hírek

Küldj híreket a Stephen King H.Q.-nak!

Ha szeretnéd tudni, mikor frissül az oldal, írd be az e-mail címedet és klikkelj a Join List gombra!

Ha van pár eladó könyved/filmed,
vagy Te adnál el valamit,

ide klikkelj!

1999. szeptember 25. - Filmismertetők, cikkek, meg minden
 • Üdv mindenkinek! Az eheti bevezetőben több dologról is szeretnék szólni. Akit nem érdekelnek a hülyeségeim, azok ugorjanak a hírekhez...

  Először is, az angol site esetleges bezárásáról. Tudom, ez a magyar látogatókat kurvára nem érdekli, de azért megemlítem. A magyar oldallal én speciel egészen elégedett vagyok - nem tökéletes (sosem lesz az), de tőlem ez akkor is több, mint jó. Az angol oldallal kapcsolatban viszont vannak kétségeim. A site indulásakor azt hittem, hogy tömve leszek majd külföldi hírekkel, míg a magyar oldalakon esetleg a magyarul megjelent könyvekről szólhatok, semmi többről. Namost ez teljesen fordítva sült el: a magyar oldalra szerintem a legtöbb alkalommal elég tisztességes mennyiségű dolog gyűlik össze, még ha ezek túlnyomó része csupán hír is, nem pedig ismertető, vagy valami "komolyabb dolog". Az angol oldal viszont pang. Ha összegyűjtenék mondjuk egy egész havi angol hírt, az durván egyetlen magyar frissítésnek felelne meg. Szóval ez elég szomorú, de erről nem igazán tehet senki. A látogatottságot viszont nem értem. Ha egy csak magyar site-ról lenne szó, akkor ok, elvégre itt még mindig nem annyira elterjedt a net, mint külföldön, tehát valamennyire érthető a kis szám, ráadásul ez az oldal egy bizonyos rétegnek készül. Ha itt is lennének, MP3-ak, meg warez, meg pornó, meg mittudomén, biztos lenne akár havi 2000+ látogató, de így egy év alatt nem jött össze annyi. Viszont külföldön sokkal többen használják az internetet, és Kinget is többen szeretik, tehát teljesen érthetetlen a látogatók hiánya. Annál is inkább, mivel senki nem szól egy büdös szót sem, hogy mi nem tetszik, mi tetszik, mit csinálok rosszul, mi kéne még. Ha pedig abszolút nincs visszajelzés a látogatóktól (márpedig nincs), akkor az azt jelenti, hogy nem látogatják az oldalt, vagy ha mégis, akkor nagy ívben szarnak rá. Namost, ha őket nem érdekli, akkor én mi a francért gürcöljek?! Az előző kijelentés kizárólag az angol oldalra vonatkozik, mert ugyan a magyar látogatók sem túl szószátyárak, de azért tőlük legalább kapok ötleteket, meg minden. Szóval, ha a helyzet nem fog változni, elképzelhető, hogy abbahagyom az angol oldal frissítését, mondjuk 1999. decemberének végén. Ez persze a magyar oldalra nézve semmilyen hátrányt nem fog jelenteni, sőt!

  Na, ez is megvolt. Remélem, érthető voltam, bár elég fáradt vagyok, így nem biztos, hogy sikerült mindent leírnom úgy, ahogy szerettem volna.

  A másik dolog koránt sem ilyen drasztikus, inkább csak a rend (és Anita :)) kedvéért említeném meg: szóval, minden második héten szombatonként lesz frissítés péntek helyett. A suli, ugyebár... 2 hét múlva kivételesen nem, akkor pénteken rá fogok érni feltehetőleg.

  Huh, ismét maratoni bevezetőt sikerült összehoznom , de most már elég belőlem, lássuk a híreket!


  BOLDOG SZÜLINAPOT, STEPHEN KING!!!
  Ugyan 21-én volt, de jobb későn, mint soha :)
  [SOKK] Driller pajtás hívta fel a figyelmemet saját oldalára, ami ugyan nem Kinggel foglalkozik, így a linkekhez nem kerül be, de a bannerje azért elfér itten :)
  [Folio] Nemrég lapozgattam a Folio-katalógust, és találtam benne pár Kinges cuccot. Rendelni a folio@folio.hu címen lehet.

  The Running Man (Menekülő Ember) - Filmzene, CD - Rendelési szám: 28536-1 - 4440 Ft (kicsit húzós)

  Best of Stephen King - Filmzenék, CD - "Ezt a lemezt azért vettük ki a katalógusból, mert nem szállították, hiába rendeltük. Nem valószínű, hogy most más lenne a helyzet, de esetleg megpróbálhatjuk rendelni, ha kéri.

  A Kukorica Gyermekei IV: A Gyűlés - 46259-3 - 2280 Ft

  Cujo - 49281-3 - 2060 Ft

  Hasznos Holmik - 49278-3 - 2060 Ft

  Sorvadj El! - 49280-3 - 2060 Ft

  Ezek a filmek viszont nem is drágák!


  [Filmek] SzB küldött 2 filmismertetőt. Köszi!
  [Filmek a TV-ben] A Ragyogás első része ma lesz, a következő pedig jövő héten. Köszi, Chris! A második rész tartalma:

  Danny minden intelem ellenére bemegy a veszélyt sejtető 217-es szobába, ahol egy halott nő szelleme támad rá. A kisfiú figyelmezteti szüleit a közelgő borzalmakra és megpróbálja rávenni őket: hagyják el a szállodát. Ám Jack könyvet akar írni a hotelben történt rejtélyes halálesetekről, és ragaszkodik hozzá, hogy maradjanak. Hamarosan azonban hangokat kezd hallani és rögeszméjévé válik, hogy meg kell büntetnie a feleségét és Dannyt...


  [Segítség!!!] SzB könyveket keres, én meg többek között Kinges filmzenéket.
  [Újságcikkek] Chris küldött egy cikket is. Köszi! Ja, ha van valakinek jövő heti TVR-Hét, esetleg elküldhetné a Hasznos Holmik cikket!
  [Linkek] Újabb link! Király! :)
 • 1999. szeptember 17. - A Ragyogás, cikkek, Star Wars...
 • Igeeeeen!!!!! Nemrég értem haza a moziból. Természetesen a Star Wars - Episode I-t néztük. Nem lőnék le egy poént sem, de pár dolgot megjegyeznék: a film kurva jó, csak szerintem kicsit rövid. Oké, 2 óra, de akkor is, nekem rövidnek tűnt. A másik, hogy végülis a szinkronhangok elviselhetők, bár még mindig nem békültem ki velük. Ahogy Jar Jarral sem. Van pár poénos jelenete, de ennyi. Inkább lett volna annyival rövidebb a film. Nagyon nem hiányzott. Egyéb negatívum első blikkre nem jött elő. Még annyit, hogy teljesen végig akartuk nézni a filmet, a stáblistával együtt, de kizavartak a moziból. Rohadjanak meg! Ja, és eszméletlenül kevesen voltak a moziban! Úgy 30-an lehettünk, igaz, a 14 órás előadásra mentünk. Mindegy, semmi sem lehet tökéletes, úgyhogy inkább térjünk át az eheti frissítésre!
  Az Erő legyen Veletek!
  [Újságcikkek] Gondoltátok volna? Erre a hétre is jutott másfél cikk :) Az ehavi Cinemában egyébként 35 oldalnyi Star Wars is van, de csak amiatt ne vegye meg senki, 500 Ft-ot nem ér, inkább nézd meg mégegyszer a filmet!
  [Multimédia] Találtam 2 FAQ-t, be is kerültek ide.
  [Filmek a TV-ben] Lesz a TV3-on A Ragyogás minisorozat-verziója!! Király!!! Köszi a hírért Chrisnek és SzB-nek! A következő áll a TV3 homepage-én:

  Ragyogás
  (The Shining, 1997)

  Amerikai minisorozat 3/1.

  Írta: Stephen King
  Rendezte: Mick Garris
  Szereplők: Rebecca De Mornay, Steven Weber, Melvin Van Peebles, Elliott Gould, Wil Horneff, Pat Hingle

  A TV3 ma este induló háromrészes sorozatának forgatókönyvét maga a borzongás nagymestere, Stephen King írta saját, egyik legsikeresebb regénye alapján. A mester ugyanis elégedetlen volt Stanley Kubrick klasszikussá vált feldolgozásával, mert az szerinte nem követte eléggé az eredeti művet.

  A történet főhősének, az alkoholizmusából kilábalni próbáló volt középiskolai tanár és gyakorló regényíró Jack Torrance-nek minden igyekezete ellenére valahogy nem jönnek össze a dolgok. Ám egy napon úgy érzi, új lehetőség nyílik meg előtte: eszményi allást ajánlanak neki. Téli gondnokként alkalmaznák egy elegáns szállodában a Sziklás-hegységben, mely a rideg idő és a hótorlaszok miatt évi több hónapra el van zárva a külvilágtól. Ám Jack számára ez ideális lenne arra, hogy helyrerázza életét feleségével Wendyvel és Danny nevű fiával.


  [Automex] Végre megrendeltem (és azóta meg is jött) az English in Action Világhírű Írók című CD-jét. Ez ugyebár 4 interjút tartalmaz (Stephen Kinggel, Jackie Collins-szal, Jeffrey Archerrel és Jung Chang-gel), és pár ezekhez kapcsolódó feladatot. Nem rossz, ráadásul éppen egy ezressel olcsóbb volt a cucc, éppen 5000 Ft felett, így a pkg-t is átvállalták. Buli! :)
  [Filmek] A The Green Mile forgatókönyve decemberben jön ki, durván a filmmel egyszerre.
  [Filmek] A Children of the Corn 666 október 19-én jön ki videón az USA-ban.
  [Intercom] Egy érdekes hír a The Green Mile című filmmel kapcsolatban.

  Kincsre bukkantak

  Nagyon valószínu, hogy a Warner Bros. kezében tartja az év utolsó, és talán legnagyobb mozisikerét! Elkészült ugyanis, és az elso tesztvetítésen elképesztoen jó eredményt produkált az új Stephen King film, a The Green Mile (nálunk a könyv A halálsoron címmel jelent meg), amelyet Frank Darabont rendezett, és amelyben Tom Hanks játssza a foszerepet.

  A Warnernél azért számítanak kirobbanó sikerre, mert a stúdió történetében még alig volt olyan bemutató, amely a reprezentatív tesztközönség elott ekkora sikert aratott volna! A százas tetszési skálán a több mint három órás film kilencvennél is magasabb eredményt ért el, így a december 17-i amerikai premierig nemigen lesz dolga vele a rendezonek. Gyakorlatilag semmit nem kell változtatni a filmen, kivéve egy ötperces jelenetet, amelyet Darabont állítólag a film ritmusa miatt vág majd ki. Persze rajta kívül ez a jelenet - legalábbis a tesztek szerint - senkit nem zavart.

 • 1999. szeptember 11. - Tóparti Kísértetek, Dolores a TV-ben, King CD-ROM újra...
 • Üdv! Nagyon állat, ma lesznek meg a jegyek a jövő pénteki Star Wars Episode I - The Phantom Menace vetítésre!!! Igaz, szinkronos és nem multiplex mozi, de akkor is jobb, mint videón nézni. Az oldallal kapcsolatban annyit, hogy ugyan a múlt heti jubileumi frissítést überelni a büdös életben nem fogom, mostanra is jutott jópár érdekesség. Csak olvass tovább!
  [King Filmek a TV-ben] Újabb King-film: Dolores Claiborne. A TV3-on keressétek!
 • Múlt héten, az oldal egyéves szülinapja alkalmából kaptam egy nagyon aranyos levelet Anitától. Köszi szépen! :)

  Subject: Birthday Date: Sat, 4 Sep 1999 16:18:39 +0200 From: FaxGirls To: hosza@szabinet.hu MÉG NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT HUNGARIAN S.K. H.Q.! Anita


  [Stephen King's F13] Újabb hírek a készülő Stephen King CD-ROM-ról. Novemberben jelenik majd meg, a címe Stephen King's F13. A fejlesztő a Presto, kiadó a Blue Byte. Alapvetően egy "interaktív időölőről" van szó, semmi brutalitás nem lesz benne. Lesz viszont Everything's Eventual hangokkal és digitális könyvjelzővel, 6 "screamsaver" TM, 4 mini játék, kvízkérdések, 10 desktop theme, sok-sok hang és esetleg egyéb érdekességek is. Az ára úgy 30 dolcsi körül lesz, itthon kétlem, hogy be lehet majd szerezni... :(
  [Újságcikkek] Ez hihetetlen! Nem igaz, hogy minden hétre jut pár Kinges vonatkozású újságcikk! Jóvanna, mostanra csak egy jutott, viszont ez az SKHQ-ról, tehát erről az oldalról szól. Köszi Rad Imrének a cikkért!
  [Könyvek] A végére hagytam egy nagyszerű hírt: megjelent a Bag of Bones magyarul, Tóparti Kísértetek címmel. Azt hittem, előbb a Dark Tower IV-et hozzák ki, de mégsem. Mondjuk engem az sem igazán érdekel, a régebbi dolgai és a Bachman-könyvek viszont annál inkább. Egyszer csak kiadják azokat is... Ja, amíg el nem felejtem, a könyv 1400 Ft-ba kerül (rohadjanak meg, minden könyv 200 forinttal többe kerül, mint az előző), a hírért pedig köszi SzB-nek! Meg persze köszi magamnak is, hogy ilyen gyorsan megvettem a könyvet ;-)


 • És végül némi előrejelzés, hogy mi várható a közeljövőben: egyrészt kicsit átszerkesztem a nyitólapot, mivel túl sok kép van ott, és nagyon lassan töltődik be. Másrészt pedig minden könyv hátsó borítójáról begépelem a könyvek rövid tartalmát, mivel mindenki az ismertetőket hiányolja. Nem tudom, mikorra végzek ezzel (pár már most is fent van, de rohadt sokat kell gépelni, és ez igencsak fárasztó), de külön nem hiszem, hogy jelezni fogom, hogy most x és y könyvek tartalma felkerült. Tessék próbálkozni! :) Tudom, ez így nem az igazi, de legalább nem a "nézz vissza később" szöveg köszön majd rád mindenhonnan. Persze ismertetőket továbbra is várok, úgyhogy ne lazsáljatok! :)
 • 1999. szeptember 4. - 1 ÉVES AZ OLDAL!!!


  Nahát, ezt is megértük! Az oldal egyéves szülinapja vagyon. Még én sem gondoltam volna, hogy kibírok egy évet az oldallal, de sikerült. Persze nincs megállás, továbbra is lesz minden héten frissítés, meg minden. Mielőtt azonban rátérnénk az eheti újdonságokra (piszok sok minden, és mind Kinggel kapcsolatos, kivéve a könyvajánlót), szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített Nekem, hogy ez a site elkészüljön, és hogy még ma is itt van :) Nem mondanék neveket, nem is tudnék felsorolni mindenkit, így legyen elég ennyi: KÖSZI MINDENKINEK!!! A látogatóknak külön köszi, bár lehetnének többen is! :) Amit viszont nem szabad kihagynom: SzB, az Externet és Zoli segítsége nélkül az oldal nem jöhetett volna létre.

  Külön köszönet illeti továbba a következő személyeket, akik segítettek abban, hogy ez a frissítés méltó legyen az egyéves szülinapra: Anita, Chris ("Egyébként én is az állandó olvasóid közé tartozom! :)") , Eller Peti, SzB.

  És most lássuk a heti újdonságokat!


  [King Filmek a TV-ben] Ne felejtsétek el megnézni/felvenni a TV3-ról a ma esti Végtelen Határok-epizódot! Ez ugyebár az általam annyira várt Kinges darab. Remélem, jó lesz!
  [Internetto] Egy érdekesség az Internettóból:

  Stephen King a sofőr jogsiját akarja

  Stephen King azt szeretné, ha a balesetét okozó gépjármű vezetőjét örökre kitiltanák az utakról. A horrorkirályt júniusban ütötte el egy autós, melynek következtében hosszas kórházi ápolásra szorult, és hat műtéten esett át. "Semmilyen tulajdona sincs, amit elvennék tőle. Egyetlen dolgot azonban mindenképpen: a jogositványát" – mondta az író balesete utáni első nyilatkozatában, majd rögtön bebizonyította, mit sem veszített fanyar humorából: "Amikor hazatértem a kórházból, megnéztem Titanicot, és sírtam. Rögtön tudtam: az IQ-m is megsérült... Egyébként annyira össze-vissza törtem magam a baleset során, hogy majdnem négy lábam lett". Való igaz, az író tiszteletet parancsoló mennyiségű csonttörést gyűjtött be. A sofőr nyilatkozata szerint kutyája, egy rotweiler terelte el a figyelmét, így történt, hogy nem vette észre Kinget. Maine állam közben hivatalból perbe fogta a vétkest. "Amit Maine állam tesz, az az ő ügye" – vélekedett az író. - "Amit a bíróság ítél, az a bíróság ügye. Ennek az embernek azonban nincs helye az utakon. Ön- és közveszélyes." King egyébként hatalmas mázlistának tartja magát, hogy túlélte a balesetet. Úgy gondolja, mindössze annyi történt, hogy jószerencséje egy pillanatra cserbenhagyta.


  [Könyvek] Szeptember 14. a megjelenési dátuma a Hearts in Atlantis című új King-könyvnek. Ez ugyebár 5 sztorit tartalmaz, mindnek köze van valamilyen szinten Vietnámhoz (a könyv eredetileg Why We're in Vietnam címmel jött volna ki).
  [Könyvek] Állítólag október körül jön ki magyarul A Setét Torony 4 - A Varázsló és az Üveg című könyv. Épp ideje, bár én még a harmadikat sem olvastam: az első kettő után nem igazán éreztem késztetést rá. Ja, és talán idén még lesz Bag of Bones és pár újrakiadás is. Meglátjuk, és persze reménykedünk! :)
  [Filmek] A UIP Dunafilm szeptember 14-én dobja piacra az ötödik Children of the Corn-filmet, melynek magyar címe A Sikolyok Földje lett (eredetileg Fields of Scream). A főbb szerepekben Stacy Galina, Alexis Arquette, David Carradine, Fred Williamson és Kane Hodder látható.
  [Filmek] A Düh - Carrie 2 bemutatóját előrehozták szeptember 2-re, így már akár láthattátok is páran. A bemutató alkalmából a PC Guru CD-jén is megjelent némi infó, illetve a TV3 Cinema című mozimagazinja lenyomta a trailert, továbbá a Dóra Mozija az RTL Klubon az első és második részből is mutatott részleteket, meg ilyesmi.
  [Újságcikkek] Újabb 3 cikk került be az "archívumba". Ja, a múlt heti Carrie 2 cikkről pedig kiderült, hogy az valójában a film sajtóanyaga. Sebaj, végülis elfér. :)
 • Nemrég kaptam egy levelet, melyben értesítettek, hogy az oldal bekerült egy könyvbe, ami Kinges oldalak rövid ismertetőjét tartalmazza!! KIRÁLY!!!! A H.Q.-ról némi általános infón kívül a következőt írták: "Very nicely done". Hmm, kell ennél több?! :-) Íme a levél teljes terjedelmében, angolul.

  Subject: Your Stephen King Website Date: Thu, 26 Aug 1999 20:48:43 EDT From: JenDiMarco@aol.com To: JenDiMarco@aol.com This is just to let you know that your Stephen King website was included in "The Stephen King Internet Guide by Lightning Rod Unlimited" compiled by Beth Gehman. The guide is now available at www.pride-imprints.com and will be available at bookstores everywhere, both on- and off-line within 30 days. If you wish to purchase copies of the guide, because your website is listed in it, you may take a 50% discount. For more information please contact me. Thank you and congratulations! Jennifer DiMarco Division Manager Lightning Rod Unlimited


 • Aki van olyan szerencsés, hogy jó kis DVD-je van, király erősítővel és minden, azt talán érdekelheti, hogy a következő King-filmek fognak kijönni a közeljövőben DVD-n:
  • 1999. szeptember 7. - Sometimes They Come Back... For More (előzetessel együtt)
  • 1999. szeptember 28. - The Dark Half (előzetessel együtt)
  • 1999. október 12. - Creepshow (előzetessel együtt)
  • 1999. október 12. - 'Salem's Lot (előzetessel együtt)
  • 1999. október 19. - Children of the Corn 666: Isaac's Return
  • 1999. október 26. - The Shawshank Redemption (előzetes és Morgan Freeman kommentálja)
  • 1999. október 26. - The Stand: Special Edition (jegyzetek, interaktív menük, szereplők/készítők infói, és a következő emberkék kommentálják az eseményeket: Stephen King, Mick Garris, Rob Lowe, Ruby Dee, Jamey Sheridan, Miguel Ferrer)

  Ezek közül szerintem igazán az utolsó kettőbe lenne érdemes beruházni, mivel azok nyújtanak valami pluszt is az előzetesen kívül, és egyébként is színvonalasabb filmek, mint pl. a Kukorica Gyermekei 3124.


  KÖNYVAJÁNLÓ

  Gondolkoztam egy ilyen jellegű oldal létrehozásán is, de egyelőre asszem marad a híreknél a dolog. Talán később beteszem a menübe, bár előbb jó lenne a Kinges könyvekkel foglalkozni. :)


  Lássuk először a Star Wars - Baljós Árnyak című művet. Ennek abszolút semmi köze Kinghez (a többinek még csak-csak, azok legalább műfajilag egyeznek), de attól még jó, és bőven elfér itt :) A könyvet az Aquila adta ki. Kinézetre igen tetszetős a puhafedelű kiadás, dombornyomású Star Wars-logo, meg minden. A keményfedelű kiadás sajna elég gagyi, 500 forinttal drágább, és itt nem játszották el azt, amit az USA-ban, hogy több kulönböző borítóval jelentették meg a könyvet. Nálunk csak a Jake Lloyd-os verzió kapható, az meg kell a hóhérnak! Még nem olvastam el, várom a filmet, de belelapoztam, és nagyon nem tetszett, hogy a neveket fonetikusan írják (Tatuin és társai). A másik, ami szemetszúrt, az a gondolaversenyző. Ez biztos a podracer fordítása akar lenni, meglehetősen idétlen, szerintem. Nade lássuk, miről is szól a sztori (ahogy az a könyv hátsó borítóján írva vagyon):

  Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban egy rég halottnak hitt gonosz szövetség éledezni kezd. Ez még a Jediket is meglepetésként éri, akik figyelmét a Kereskedő Föderáció és a Köztársaság közötti politikai feszültség köti le. Most az Erő sötét oldala azzal fenyeget, hogy úrrá lesz a világosságon, és csupán egy ősi Jedi-jövendölés állhat a remény és a végzet útjába az egész galaxisban.

  A Tatuin sivatagos világán, távol a Köztársaság érdekeltségétől, egy rabszolgafiú, aki nappal keményen dolgozik, éjszakánként arról álmodik, hogy Jedi-lovag lesz belőle, és egy napon bejárja majd azokat a világokat, amelyekről eddig csupán mások történeteiből hallott... és megtalálja a módját, miként nyerje el a szabadságot önmagának és hőn szeretett anyjának. Egyetlen reménye rendkívüli ösztöneiben rejtezik, s azon képességében, hogy képes megérteni a "dolgok mibenlétét", amely tulajdonságai a bolygó egyik legjobb gondolaversenyzőjévé teszik.

  A galaxis egy másik pontján Qui-gon Jinn, a Jedi-lovag és ifjú tanítványa, Obi-van Kenobi azt a megbízást kapják, hogy védelmezzék meg Amidalát, Naboo fiatal királynőjét, aki megpróbál módot találni arra, hogy véget vessen annak a blokádnak, amelyet a bolygóját körülvevő Kereskedő Föderáció csatahajói jelentenek. Ezen kísérlet közben kerül Qui-gon, Obi-van és a királynő szépséges udvarhölgye a Tatuin poros utcáira, s éppen abba az üzletbe, ahol az ifjú rabszolga, Anakin Skywalker gürcöl és álmodozik. És ez a váratlan találkozás megpecsételi annak a drámának a kezdetét, amely egykor majd legendává válik...


  A következő könyv Dean Koontz Tiktak (Ticktock - 1996) című műve. A kiadó természetesen az Animus. A sztori, ami vázlatosan alább is olvasható, elég gyengének tűnik, bár elég sokan dícsérték, és a "Koontz ugyanis hátborzongató, ugyanakkor humoros könyvet írt" című dolog eléggé kíváncsívá tett. Mondjuk én többé-kevésbé eddig is minden Koontz-könyvön jól szórakoztam, nemcsak a sztorin, hanem az kisebb poénokon is. Remélem, Koontz nem szúrta el azzal a könyvet, hogy poénra vette a sztorit, ezzel elcseszve az egész regényt. Van egy másik érdekesség is a könyvvel kapcsolatban: "Most először: a szerző utószavával". Ha ez azt jelenti, hogy eddig kivágták az elő- és utószavakat, akkor elmehetnek a fenébe, ha nem, akkor semmi probléma! :) És most jöjjön a sztori:

  Tommy Phan családja Saigon eleste után a kommunista rémuralom elől Amerikába menekül. Tommy lelkesen ölel magához mindent, ami amerikai, vietnámi múltja azonban nyomasztja, megpróbálja elfelejteni. Aztán egy este - már mint sikeres krimi író - egy rongybabát talál házának verandáján... És elkezdődik a rémálom.

  A rongybaba egyszercsak átalakul szörnnyé, és Tommy csak nehezen menekül el romhalmazzá vált házából. Vadonatúj Corvette-je hamarosan ugyancsak totálkáros lesz, ráadásul ki is gyullad. És a tűzben a szörny kétszeresére nő. Tommy tudja, hogy életéből csak órák vannak hátra. Ám megjelenik egy gyönyörű, kissé őrült nő, aki megpróbál segíteni...

  Dean Koontz könyvének lapjait falva a hideg futkároz a hátunkon, miközben... ... miközben jókat nevetünk. Koontz ugyanis hátborzongató, ugyanakkor humoros könyvet írt.


  Legyen a következő John Saul Sötétség (Darkness) című könyve, 1991-ből. A sztori itt sem tűnik valami jónak, illetve érdekfeszítőnek, de olvastam Az Élősködőt, az nem volt rossz, így adok egy esélyt neki. A kiadó a Szukits, a sztori pedig a következő:

  Villejeune, Florida.

  Városka a kísérteties, hatalmas lápvidék pereménö Távol a civilizációtól, távol a kíváncsi tekintetektől. Az itteniek saját törvényeik, saját vallásuk szerint élnek. Oltárok, gyertyák, gyermekek a mocsár mélyén...

  Az emberek éjszakánként házaikba húzódva nyugodtan alszanak el, ám álmaik ködéből előbukkan valami... Valami, ami végtelenül gonosz, ami a halálukat kívánja, csakhogy ő maga életben maradhasson.

  Andersonék évekkel ezelőtt elhagyták a várost, de most visszatérnek, remélve, hogy egy boldogabb élet vár rájuk. Nem sejtik, hogy a mocsárvidéken már senki sincs biztonságban, ha leszáll a sötétség.


  A mai utolsó könyv az Éjszakai Sikolyok (The Mists from Beyond - 1993). Ez egy horror antológia, és belül azt írják, "Éjszakai Sikolyok 1.", tehát elvileg várhatjuk a folytatást. Hajrá, Szukits! :) A könyvben Bram Stoker, Robert Bloch, Ray Bradbury , Peter Straub, Clive Barker, David Morrell és Fritz Leiber egy-egy történetét találod. Én mondjuk ezen írók feléről még csak nem is hallottam, a sztorik közül pedig egyet sem ismerek, de sebaj, azért van ez a könyv, ugyebár. :) Az külön tetszett, hogy minden sztori előtt az íróról is írtak pár sort. A könyv hátulján az ajánló a következőképpen hangzik:

  Soha ezelőtt nem gyűlt még össze ily sok nagymestere a horror műfajának, soha korábban nem bűvölték el ennyire képzeletük ellenállhatatlan, rettentő világaival a gyanútlan olvasót.

  Kötetünk a valaha írt legkitűnőbb és legborzongatóbb kísértettörténetek javából válogat: elárult szerelmek, megbosszult gyilkosságok kavarognak benne, harcok alvilági démonokkal avagy magával a Sátánnal.

  Ne is próbáljon varázsuk ellen küzdeni! Inkább helyezze magát kényelembe, üsse fel a könyvet, és készüljön élete legizgalmasabb éjszakájára.